Ako vylepšiť aranžovanie vašej letnej grilovacej párty

Teraz, keď je grilovacia sezóna v plnom prúde, ste sa už pravdepodobne zamýšľali nad tým, ako by ste svojej záhradnej grilovacej párty dodali punc výnimočnosti. Chutné jedlá, dostatok skvelých nápojov a príjemná atmosféra sú samozrejmosťou, ozajstný dojem ale môžete spraviť spôsobom, akým budete jedlo podávať. Pozrite si tieto skvelé tipy na servírovanie jedál, s ktorými sa vaša grilovačka zmení na nezabudnuteľnú záhradnú párty.

UMENIE NA TANIERI

Podávané jedlá môžete ozvláštniť rôzne naaranžovanými omáčkami a ďalšími ozdobami.

Pripravte si dokonale čistý biely tanier a na nakreslenie zaujímavých vzorov a tvarov použite horčicu, kečup alebo omáčku na grilovanie v stláčacej fľaši s malým otvorom. Na takto ozdobený tanier položte jedlo, ktoré tým získa ďalší chuťový rozmer a na pozvaných hostí určite zapôsobí silnejším dojmom.

HRY S PRIESTOROM

Ďalším skvelým tipom, ako ozvláštniť servírovanie jedál počas grilovačky, je ich priestorové aranžovanie, vďaka ktorému získajú odľahčený a zábavný nádych.

Malé sklenené poháre s omáčkou môžete postaviť do pyramídy, krištáľovočisté poháre môžete rozložiť na podnosy v rôznej výške a na servírovanie hamburgerov a pečiva môžete použiť tradičný viacposchodový stojan na koláče.

Váš stôl s takýmito dekoráciami v rôznych výškach získa úplne nový rozmer a jeho ďalším vhodným doplnkom môžu byť aj taniere položené na podložkách a príbory zabalené do servítok.

OSVIEŽENIE PONUKY JEDÁL

Grilovačka je synonymom pre neprepečené kúsky mäsa a jemne pripálené klobásky, preto neexistuje žiadny dôvod, prečo by ste svoje obľúbené chody nemohli nejakým spôsobom ozvláštniť a spraviť pútavejšími.

Tradičný kapustový šalát môžete napríklad oživiť jadierkami granátového jablka a kúskami ošúpaného pomaranča a maškrtné jazýčky svojich hostí zaručene potešíte nórskou verziou raity s lahodnou uhorkou a jogurtom. Ak si chcete vyskúšať jej prípravu, pozrite si náš recept na prípravu domácej raity.Svojim hosťom skúste namiesto bežného pečiva ponúknuť rôzne sendviče namočené v olivovom oleji, francúzske bagety alebo rôzne druhy domáceho pečiva. Domáci chlieb môžete podávať v prútenom koši, z ktorého si hostia môžu vybrať tie kúsky, na ktoré majú chuť.

NÁDYCH PRÍRODY

Skvelým tipom je pri podávaní jedál nezabúdať na prírodu. Vaša grilovačka vďaka tomu získa tú správnu letnú atmosféru.

Žiarivo čisté poháre na nápoje môžete ozdobiť lístkami mäty alebo plátkami ovocia a bežné kocky ľadu môžete nahradiť kúskami zmrazeného ovocia.

Stôl môžete vhodne doplniť naaranžovanými vetvičkami, listami a kvetmi, ktoré v jeho strede skvelo vyniknú.